Ekonomi

Yurtdışında Yaşayan Türkler Konut Kredisi Alabilir Mi

Yurtdışında Yaşayan Türkler Konut Kredisi Alabilir Mi?

Yurtdışında bazı ülkelerde Almanya, Avrupa, Fransa ve daha birçok Ülkede Türk vatandaşları yaşamakta olup, yaşadıkları ülkelerde kendi hayat standartlarını kurmuş ve iş hayatları mevcuttur. Kendi ülkesi dışında başka bir ülkede düzenini kuran birey hayatını ve kurduğu düzeninin devamını getirmek ister. Bu gibi durumlarda konut sahibi olmak öncelikli gelir. Nakit ihtiyacını karşılamak için, Türkiye’de var olan konut kredisi çekerek ev sahibi olabilirler.

Yurtdışında Bulunan Türkler Nasıl Konut Kredisi Alabilir?
Yurtdışında yaşayan Türkler için bankacılık sektörü müşterilerine her daim hizmet vermek amacı ile çalışıyor. Yurtdışında bulunan bireyler içinde bankacılık sektörü bazı bankaların konut kredisi imkanı bulunuyor. Konut kredisi dışında bazı bankalar yurt dışında ihtiyaç kredisi fırsatı da sunuyor.

Yeni bir sistem olan yurtdışı konut kredisinde konut kredisine gurbetçi Mortgage kredisi adı verilmiş. Alınan kredinin amacı, konut kredisi ihtiyacında bankalardan gerekli desteğin sağlanmasıdır. Yurtdışında verilen krediler için kişi ister döviz ya da çekeceği kredi ihtiyacına göre TL üzerinden döviz endeksli tercih yapabilir.

Yurtdışında aktif olarak başlatılan sistemde kişi 20 yıl vade seçenekleri ile Mortgage kredisi başvurusu yapabiliyor. Konut kredisi en üst limit 500 Bin TL’ye kadar konut kredisi verilirken satın alınmak istenen evin Türkiye’de standart şartlardan birisi olan ipotek yaptırması gerekiyor.

Yurtdışında Yaşayanlar İçin Mortgage Fırsatı
Yurtdışında çalışan vatandaşların konut kredisi için başvuruda bulundukları zaman bazı bankaların değişik koşulları vardır. Başvuru talepleri bankaya ve bulunduğu ülkeye göre değişiklik gösterebiliyor. Kimi banka kefil isterken kimi bankada ikametgah adresi istiyor.

Bankanın belirlediği şartları başvuru sırasında taşıyan bireyler kredi kullanma oranları daha çok artmış olacaktır. Bankanın istediği şartlar; Türkiye’den kefil gösterebilmek, Türkiye’de yerleşik adresin olduğunun belirlenmesi, sahip olduğu geliri belgelendirmek ve ek teminat göstermesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu