Nasıl Bankacı Olunur
Nasıl Bankacı Olunur?
Bankacılık sektörü son yıllarda en çok rağbet gören sektör haline geldi. Bankaların çeşitliliğinin ve istihdam alanlarının artmasıyla birçok çalışma pozisyonu ve imkanı sağlandı. Gelişen ve değişen sektör sayesinde bankacılık sektörüne olan ilgi ve talep arttı ve hatta birçok sektörden bu sektöre geçişler de giderek artıyor. Bankacılık sektöründe çalışmak isteyen kişilerin dikkat etmesi ve uyması gereken birkaç kriter de beraberinde geliyor.
Bankacılıkta Çalışma Pozisyonları Neler?
Bankacılık sektöründe birçok çalışma alanı ve pozisyonları mevcut. Bankaların çalışma kadrosu veznedar, saha çalışanları, danışman, müdür, genel müdür ve müdür yardımcıları gibi birçok pozisyondan oluşuyor. Bu çalışanların maaşları da birbirinden farklılık gösteriyor.
Bankacı Olmak için Eğitim Şartları Nelerdir?
Bankacılık sektöründe çalışmak için banka tarafından kişide aranan kriterler arasında eğitim şartı da yer alıyor. Bu sektörde çalışmak için Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okullarından ya da İktisadi Bilimler bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor.
Sosyal Bilimler arasında, Bankacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama, Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Finansman, Emlak Yönetimi ve Turizm ve Otelcilik gibi bölümlerden mezun olmak gerekiyor. Bu bölümlerden yeni mezun olmuş kişiler, yeni müfredatlar gereğince dersleri arasında zorunlu ya da seçmeli olarak “Bankacılık” eğitimi almış oluyorlar. Bu da bankaların dikkate aldığı bir kriter oluyor. Ancak bu bölümler genellikle 2 yıllık ön lisans bölümleri olduğundan, bazı bankalar bu bölümlerden mezun olan kişileri ya doğrudan eliyor, ya da açık öğretim fakültelerinde lisans tamamlamak için gerekli bölümlerde eğitim görülmesi koşulunu getiriyor.
İktisadi bilimler arasında, Finans, İktisat, Ekonomi ve İşletme, İşletme, İşletme ve Finansman gibi yine Bankacılık sektörü ile ilgili olan bölümler ve bölüm dersleri olduğundan istihdam alanlarını doğrudan ilgilendiriyor. Bu bölümler 4 yıllık olup doğrudan bankacılık sektörüne geçiş sağlanabilecek bölümlerdir.