Mısır Unlu Baklava Tarifi
Mısır Unlu Baklava Tarifi
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
1 tane yumurta
100 gram tereyağı ya da margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Malzeme İçin
2 su bardağı fındık içi
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı mısır unu
Üzeri Ve Şerbeti İçin
Tereyağı ya da margarin
Yarım parça limon
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Mısır Unlu Baklavanın Yapılışı
İlk önce iç malzemesi hazırlanır. Tavaya iki yemek kaşığı dolusu tereyağı koyulup eritilir ve üzerine 8 kaşık mısır unu eklenip kokusu gidene kadar kavrulmaya devam edilir. Hafif şekilde renk almaya başlayınca ocaktan alınıp üzerine fındık eklenip karıştırılır. Hazır hale getirilen iç harcı ayrı bir kap içerisine alınıp soğumaya bırakılır. Baklava hamuru için un dışındaki malzemeler çukur bir kap içinde karıştırılır. Üzerine yavaş şekilde un eklenip yoğrulur ve hamur orta sertlikte olmalıdır. Elde edilen hamur yaklaşık 150 gram bezelere ayrılır. Eğer bezeleri büyük açamıyorsanız küçültebilirsiniz. Bezelerden ilkinin altına nişasta serpilip oklava ile fincan tabağı büyüklüğünde açılır. Oklava yardımı ile hamur incecik olana kadar açılır. Açılan hamur bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya bölünür. Mısır unlu harç parçaların üzerine serpilir ve her bir parça ayrı şekilde oklavaya sarılıp büzülüp oklavadan çıkarılır, dilimlenip fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış yüz seksen derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbeti için gerekli malzemeler tencereye ilave edilip karıştırılır ve kaynamaya başlayan şerbet kısık ateşte 20 dakika daha kaynatılır. Sıcak tatlı üzerine sıcak şerbeti döküp tatlı şerbeti çekince servis edebilirsiniz.