Blog

Kulak Sıvısı Kulak Sıvısı Oluşmasının Nedenleri

Düzelene dek rahatsızlık veren ve sizi huzursuz eden durumlar arasında kulak sıvısı rahatsızlığı bulunmaktadır. Bu sıvının neden oluştuğunu bildiğinizde, hangi durumlarda tehlike içerisinde olduğunuzun da farkına varabileceksiniz. Bu sayede sizler de yaşantınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğiniz kulak sıvısı oluşmasını engelleyebilecek olan adımlar hakkında fikir sahibi olacaksınız. Neleri işaret ettiğini ve nasıl düzeleceğini öğrenmek isteyeceğiniz bu rahatsızlıkla ilgili tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Kulak sıvısı neden oluşur?

Sinüslerde soğuk algınlığından dolayı oluşan iltihaplar neticesinde meydana gelen enfeksiyonel durumların kulak sıvısının oluşmasına neden olabileceğini göz ardı etmemelisiniz. Aynı zamanda bakteri ve virüslerin çoğalacağı ortamların oluştuğu östaki borusunun tıkanıklığı da bu nedenle görülmektedir. Bu da sizler için son derece problemli olan bir sürecin başlamasını tetikleyecektir. Bunun dışında burun bölgesinde ve yine sinüslerde meydana gelen alerjilerin de dokularda şişkinliği meydana getirdiği görülmektedir. Bu alerjik durumlar neticesinde östaki borusu tıkanarak kulak sıvısını dışarı atamamaktadır. Enfeksiyon oluşmasına neden olan bu duruma karşı sizlerin de tedbir alması gerekmektedir.

Eğer yüzme sporuyla ilgileniyorsanız, bu durumda dış kulakta meydana gelen ve yüzücü kulağı olarak da adlandırılan iltihaplanmaların kulak sıvısının birikimine neden olacağını unutmamalısınız. Bunun neticesinde şişkinliklerin ve kaşıntıların görülmesi de, bir rahatsızlığı yaşamakta olduğunuzu ifade edecektir. Kızarıklıkla birlikte görülen ve ağrıya da neden olan kulak sıvısının birikimine neden olan bu durumlar karşısında uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Östaki borusunda meydana gelen ve sıvı dengesinin bozulmasına veya birikmesine yok açan pek çok etkene karşı uygun tedavi yöntemlerinin bu sayede belirlenecek olması da sizleri rahatlatacaktır. Özellikle çocuklarda daha çok yaşanan ve hatta bebeklik dönemlerinden itibaren görülen bu problemler karşısında sizler de hemen bir doktora göstermelisiniz. Östaki borusunda gelişimin olması gerektiği gibi tamamlanıp tamamlanmadığının kontrolünün yapılması son derece önemlidir. Çünkü iltihaplanmalar ve kulakta sıvı birikimi karşısında yetişkin yaşlara kadar bu problemlerin erişebildiği de görülmektedir.

Kulak sıvısı nasıl tedavi edilir?

Bu problemi yaşarken aynı zamanda işitme kaybına da uğrayabilirsiniz. Ancak geçici olduğunu unutmamalı ve hemen uzman bir doktora görünmelisiniz. Çınlamaların, kaşıntıların veya ağrıların giderilmesinde ve bakterilerin de yok edilmesinde etkili olacak tedavi yöntemlerinin belirlenmesinin ardından kulakta sıvı oluşumunun da engellenebileceği görülecektir. Uygun dozlarda verilecek olan ilaçlar ve uygun talimatlar sayesinde en hızlı çözümlerin de elde edileceği görülecektir. İşte sizler için de bu son derece önemli olan hususu bir an önce değerlendirebilir ve bu tür durumlarda sıcak havlu ile kompres yaparak durumu takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu