Kulak Rahatsızlıkları Belirtileri ve Tedavisi
Vücudumuzun denge merkezi olan kulaklarımızda çeşitli nedenlerden dolayı çok fazla rahatsızlık meydana gelebilmektedir. Şimdi bu yazımızda kulak rahtsızlıklarının çeşitlerini, bunların hangi belirtileri göstereceğini ve nasıl tedavi edileceğini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece neler yapmanız gerektiğine yönelik de bilgi sahibi olacaksınız.
l Vertigo rahatsızlığı:
Baş dönmesine neden olan ve pek çok organı olumsuz etkileyen kulak rahatsızlıklarından birisi vertigodur. Gerekli tedbir alınmadığında ciddi sorunları da ortaya çıkarmaktadır. İç kulağın tümör olması, ve çeşitli ateşli hastalıklar da bunlara örnektir.
l Kulak çınlama rahatsızlığı:
Normal seslerin dışında anormal bir biçimde gelen seslerin duyulması şeklinde algılanmaktadır ve pek çok sebebe bağlı olarak yaşanabilmektedir.
l Dış kulak iltihap rahatsızlığı:
Enfeksiyon kapan dış kulakta meydana gelmektedir. Kaşınma ve kirli sularda bulunma gibi alerjik durumlar neticesinde de meydana gelen bir rahatsızlıktır.
l Kulak nezlesi rahatsızlığı:
Enfeksiyonsuz bir şekilde sıvı birikimi yapan orta kulakta meydana gelmektedir. Orta kulağın hava almaması neticesinde yaşanır ve tıkanıklık olduğunu göstermektedir.
l Kulak kiri rahatsızlığı:
Dış kulak yolunda meydana gelen pisliklerden dolayı oluşmaktadır. Bunların temizlenmesiyle birlikte ortadan kaldırılan bir rahatsızlık olacaktır.
l İşitme kayıpları rahatsızlığı:
Kalıcı olarak üç kısımda incelenebilen rahatsızlıklardır. Bunların uzman doktorlar tarafından incelenmesi ve tedaviye alınması gerekmektedir. Cihazlarla veya çeşitli yöntemlerle daha ileri seviyelere ulaşmaması sağlanabilir ve hastaların daha kaliteli bir yaşam sürmelerine de olanak verilebilecek rahatsızlıklar arasında bulunmakta olduğuna değinmekteyiz.
l Orta kulakta iltihap rahatsızlığı:
Üst solunum yollarında oluşan enfeksiyonlar nedeniyle akut orta kulak iltihabı oluşurken, kulak zarındaki delinmeler nedeniyle ise kronik orta kulak iltihabı oluşmaktadır. İlaçla tedavi konusunda dirençlidirler ve ömür boyu sürebilecek olan rahatsızlıklar arasında bulunmaktadırlar.
l Meinere rahatsızlığı:
Kulaklarda uğultuyla, dolgunluk hissi ile ve baş dönmesiyle oluşan rahatsızlıklardan birisi meinere olarak ortaya çıkmaktadır. Oluşan bu belirtilerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak uygulanabilecek tedaviler neticesinde iyileşmesi sağlanabilmektedir.
Kulak rahatsızlıklarında nelere dikkat edilmeli?
Bu tür kulak rahatsızlıkları karşısında hemen tedbir almanız ve uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Böylece kalıcı bir hale gelmeden, sizler de kulaklarınızdaki rahatsızlıklardan hızla kurtulabilirsiniz. Aksi halde daha kalıcı olan rahatsızlıklara dönüşmesine neden olabileceğinizi de unutmamalısınız. Bu kulak rahatsızlıkları basit bir şekilde algılamamalı ve kendi başınıza tedavileri uygulamaktan kaçınmalısınız. Bunun için kulak çöpü kullanımlarını durdurmalı ve kesinlikle bilinçsiz bir şekilde kulaklarınıza herhangi bir madde ile baskı yapmamalısınız. Kaşıntı, akıntı gibi durumlarda mutlaka uzman bir doktora muayene olmalı ve yönlendirmeleri neticesinde uygulayacağı tedavilerden faydalanmalısınız.