Kulak İltihabına Ne İyi Gelir
İnsanların yaşam kalitesini düşürmekte olan ve ciddi rahatsızlıklara neden olan durumlardan birisi de kulak iltihabıdır. Gerekli tedbirlerin tam zamanında alınmaması halinde denge problemlerine neden olmaktadır. Kulakta meydana gelen iltihapların nedenlerini, belirtirlini ve tedavilerini sizlere aktaracak olup, kulak iltihabına ne iyi gelir sorusunun yanıtını da almanızı sağlayacağız. Bu sayede sizler de kulaklarda meydana gelen iltihaplarla ilgili geç kalmadan tedbirleri almaya başlayacaksınız. Yaşam kalitenizin ve özgüveninizin yüksek olmasında bu etkenin önemini asla göz ardı etmemelisiniz.
Kulak iltihabı türleri nelerdir?
Kulak iltihabının bir türü akut otitis media olarak görülür ve orta kulakta görülmektedir. Rekürren otitis media ise belirli aralıklarla tekrar etmesi halinde verilen isimdir. Kronik efüzyonlu otitis media ise su birikimi görülmesinin yanı sıra ağrının yaşanmamasıdır. Böylelikle otitis media adı verilen kulak iltihabının üçe ayrıldığını söylemek mümkündür.
Kulak iltihabı belirtileri nelerdir?
Bırın ve kulakta akıntı, tıkanıklık, ağrılar, soğuk algınlıklarının dönüşümü neticeisnde ateşlenme, huzursuzluk, sinirlilik ve iştah kaybı gibi belirtiler kulak iltihabında görülmektedir. Yetişkinlerde buna ek olarak kusma veya ishal gibi belirtileri de vermektedir.
Kulak iltihabına ne iyi gelir?
Kulak enfeksiyonuna yakalanan kişilerin iltihap belirtilerini yaşaması halinde hemen uzman bir KBB doktoruna görünmesi gerekmektedir. Böylelikle hastanın hikayesine, yaşına ve hastalığın şiddetine göre bir tedavi uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra yine doktor kontrolünde bitkisel çözümler de tercih edilebilir. Sarımsak damlası, sıcak su kompresi ve masaj hareketleri de kulak etrafında ve üzerinde uygulanması halinde kulak iltihabına iyi gelecek olan yöntemler arasında bulunmaktadır. Bunların dışında soğan suyunun birkaç damla damlatılması, elma sirkesinin pamuğun üzerine damlatılarak kullanılması gibi bitkisel tedavi yöntemleri de önerilmektedir.
Kulak iltihabında nelere dikkat edilmelidir?
Bu şikayeti yaşayan kişinin hijyenik kurallara uyması ve başkalarının eşyalarını kullanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda ellerini yıkamaya özen göstermesi de önerilir. Diğer bir husus ise dumandan kaçınması gerektiğine yöneliktir. Sigara dumanı ve her çeşit tozlu ortamdan kaçınmasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Genellikle çocuklarda daha yaygın olarak görülse de, alerjik reaksiyonlar neticesinde yetişkinlerde de zaman zaman görülmektedir. Bu nedenle her yaştan insan için hayati önem taşıyan bir husus olduğunu unutmamak gerekir.