Blog

Kulak Deliği Şişmesi Belirtileri ve Tedavisi

Bayanların olmazsa olmazlarından birisi kulaklarını takılarla süslemek amacıyla delikler açtırmaktır. Bu genellikle iki kulakta birer delikle kalsa da, bazı kişilerde ise birden fazla olabilmektedir. Ancak temizliğine, hijyenik kullanılmasına ve kulaklarda bazı hususlara dikkat edilmediğinde büyük problemlerin yaşanılması da kaçınılmaz olmaktadır. Bunlardan birisi olan kulak deliği şişmesi halinde paniğe kapılmamanız için gerekli açıklamaları yapmak istiyoruz. Böyle bir durumda nasıl davranmanız gerektiğini, bunun nedenlerini ve tedavisini de aktarmak istiyoruz.

Kulak deliği şişmesi neden oluşur?

Takılan küpe ve takılardan dolayı enfeksiyon oluştuğunda kulak deliği şişmesi meydana gelebilir. Ayrıca hijyenik olmayan ortamlarda delme işlemlerinin yapılması da kötü bir şekilde etkiler. Alerjik reaksiyonlardan veya enfeksiyon oluşmasından dolayı da kulak deliği şişmesi oluşmaktadır. Oluşan iltihaplanma nedeniyle kulak deliğinde meydana gelen bu belirtiler insanları rahatsız etmektedir. Kızarıklığa, sulanmalara, ödemlere ve iltihaplara dönüşen bu şişmelerde çok ağrılı bir sürecin yaşanacağı da görülecektir.

Kulak deliği şişmesi belirtileri nelerdir?

Kulağınızı deldirdiğinizde meydana gelen şişliklerin uzun süre geçmemesi, iltihap kapması veya enfeksiyon toplaması sonucunda olumsuzluklar yaşanacaktır. Böyle bir süreçte uzman bir doktora muayene olmak gerekmektedir. Böylelikle size nasıl davranmanız gerektiği konusunda yol gösterecektir. Aynı zamanda tedavinin hangi sürelerde ve nasıl yapılması gerektiğini de aktaracaktır. Bu bilgileri almak için en uzman isimlerden fikir almalısınız. Aksi halde kulağınızda daha büyük problemlere dönüşebilir. Bu belirtileri görmeniz halinde çok beklememelisiniz. Çünkü kendiliğinden geçmesi çok daha fazla bir zamanı alacaktır.

Kulak deliği şişmesi nasıl tedavi edilir?

Takıların neden olduğu kulak deliği şişmesinde enfeksiyon oluşuyorsa, bir süre sonra takı takılmaması gerekebilir. Yara tam iyileşmeden kullanılan takılar nedeniyle ağrılar daha da artacaktır. Bunun yanında şişlik ve iltihaplanmalar da görülecektir. Eğer iltihaplanma varsa ve bununla birlikte kulak memesinde dokular ölmeye başlamışsa, bu durumda kan toplayabilecektir. Böyle bir durumda doktora göründüğünüzde size iltihabı akıtmak için yöntemler önerecektir. Sonrasında ise iltihap giderici ilaçların kullanılmasını sağlayacaktır.

İlaç bittikten sonra tekrar kontrol yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Yeniden canlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hijyenik ortamlarda son derece titizlikle tedavilerin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda tedbir almak için kulağınızı deldireceğinizde bunu gelişigüzel bir yere değil, güvenilir ve deneyimli olan kişilere yaptırmanız gerekecektir. Yeniden aynı sıkıntıları yaşamak istemeyen kişilerin bu konularda hassas olması gerekmektedir. Uzman doktorlardan yardım alarak kulaklarınızın delinmesini daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaptırmaya özen göstermelisiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu