Blog

Kulak Arkasında Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Akıllara pek çok rahatsızlığı getirmekte olan kulak arkasında şişliğin belirtileri, nedenleri ve tedavisi bulunmaktadır. Sizlere bu konuda detaylı bir şekilde bilgi vermek istiyoruz. Çünkü hangi durumda daha zararlı olacağını ve hemen doktora görünmeniz gerektiğini böylece fark edebileceksiniz. Kulak arkasında şişlik oluşmasına neden olan faktörleri öğrendiğinizde, çok daha pratik adımları atabileceksiniz. Bu konuda tüm gelişmeleri sizlerle paylaşarak, adımlarınızı çok daha sağlıklı bir şekilde atmanıza olanak vereceğiz.

Kulak arkasında şişlik belirtileri ve nedenleri

En yaygın nedenlerinden birisi enfeksiyonlardır. Mantarlara, ağız içerisindeki bakterilere bağlı olarak gelişen enfeksiyonların bu sonucu ortaya çıkardığını görmek mümkündür. Aynı zamanda mononükleoz da enfeksiyonlardan kaynaklı olarak kulak arkasında şişlik görünmesinin türlerinden birisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında kulak arkasında başlayan ısırıklar ve kesiklerin, yaralanma modeli olarak ortaya çıkaracağı şişlikler bulunmaktadır. Boyunda meydana gelen her türlü yaralanmalar da bunu tetikleyecektir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte deri veremi gibi rahatsızlıkların meydana gelmesinin de kulak arkasında şişlik meydana getireceğini unutmamak gerekir. Son olarak kanserli hücrelerin artmasıyla birlikte kulak arkasında beze oluştuğu görülecektir.

Böyle bir durumda hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktora görünmeniz gerekecektir. Kulak arkasında şişliğin nedenlerini tespit ettikten sonra sizin için en uygun tedavi yöntemini gerçekleştirmeye başlayacaktır. Sizler de iyileşmek için hangi adımları atmanızın yeterli olacağını bu sayede öğrenebilirsiniz.

Kulak arkasında şişlik tedavisi

Birkaç günlük şişliklerin kendiliğinden kaybolması halinde tehlikesiz olacağını unutmamalısınız. Bu süreç içerisinde sıcak kompres yapmayı veya sıcak çorba tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu içeceklerin vücudunuzu rahatlatacağını da görebilirsiniz. Ancak bu süreden daha uzun devam ederse, bu aşamada tıbbi tedavilere başvurmak gerekecektir.

Doktor gözetiminde enfeksiyonlar ve iltihaplar için antibiyotik tedavisine başlanabilmektedir. Enfeksiyonların türüne göre farklı ilaçlarla tedaviye devam edeceği de söylenmektedir. Buna göre birtakım testlerin yapılması neticesinde bir sonuca varılacaktır. Düzensiz bir eğilim göstermesi halinde ise akla kanser vakalarını getirecektir.

Ne zaman doktora gitmeli?

Kulak arkasında şişlik görüldüğünde doktora ne zaman gitmeniz gerektiğinin yanıtını merak ediyorsanız, işte sizin için açılamaya çalışacağız. Şişkinlikle birlikte kendinizi tuhaf hissetmenize neden oluyorsa, sertlik ve kızarıklık varsa, bu gibi durumlarda doktora görünmeniz gerekecektir. Çünkü böylelikle ne olduğunu anlamanız çok daha kolay bir hale gelecektir.

Bunun dışında geceleri terleyen kişilerin ve ateşi yükselenlerin de hemen uzman bir doktora muayene olması gerekecektir. Böylece hangi hastalıkların habercisi olacağını öğrenmesi çok daha kolay bir duruma gelecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu