Kalp Çarpıntısı Neden Olur Nasıl Geçer
Kalp Çarpıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Kalp çarpıntısının bir sürü nedeni olabilir. Anlık dikkatsizliğin verdiği tedirginlik, heyecanlı bir olay yaşamış olmak kalp çarpıntısı için verebileceğimiz ufak örneklerdir. Kalp çarpıntısını, toplumda yaşamayan yoktur. Bir iki saniye süren bu çarpıntı bazen saatler sürebilir. Sürenin fazlalığı tehlikeli mi yoksa masum mu olduğunu belirlemez. Birçok insan ufak bir çarpıntı deyip geçiştirerek hayatına devam etmektedir. Lakin sonunda tehlikeli bir rahatsızlık yatabilir. Çarpıntının bir sürü nedeni olabilir. Üzüntü, mutluluk, acı, heyecan duyguları kalbimizin ritmini oldukça etkileyip telaşlandıracak raddeye getiren unsurlardandır.
Kalbiniz Bir Anayol
Kalbinizin yoluna uğramayan yoktur. Her türlü sebep ve olayda kalp de etkilenir. Koşarsınız, yürürsünüz, uyursunuz, uyanırsınız. Hepsinde kalbiniz farklı atışlar gösterir. Sinir, öfke hali yaşayan bir kişinin başının belasıdır bu durum. Her zaman iki parmağınız sol bileğinizin üzerinde olsun. Uzman doktorlar, kalbin 50 atışın altında, 100 atışın üstünde sürekli dolanıyorsa kesinlikle bir uzman doktora başvurmanızı öneriyor. Tabi ki her düşük atış ya da yüksek atış sorun teşkil etmez ama tedbiri elden bırakmamak gerek.
Yediğiniz, İçtiğiniz Şeylere Dikkat edin
Günlük hayatta yediğiniz yemekler, atıştırmalık türü yiyecekler kalbinizin ritmini etkileyebilir. İçtiğiniz içeceklerde büyük etkiye sahip. Kafein içeren maddeler kalp çarpıntısını körükleyen bir sebeptir. Onları yemeyi içmeyi bıraktığınızda çarpıntılarınızın azaldığını göreceksiniz. Halen bir değişim yoksa kesinlikle doktora başvurmanızda fayda var.
Çarpıntım Nasıl geçer?
Öncelikle oksijenin bol ve temiz olduğu alanlarda bulunmaya çalışın. Uzanacak bir yer bularak sırt üstü yatıp düzenli derin derin nefesler almaya çalışın. Soğuk bir su içmeyi unutmayın. Çarpıntınız halen geçmemişse ve şikayetinize göz kararması, terleme, teninizin solması ve baş dönmesi eklenirse vakit kaybetmeden doktora gidin.