İpotekli Kredi Nedir
Kişiler mal ve mülk sahibi olmak istediklerinde nakit ihtiyacını karşılayamama durumlarında banka kredilerinden destek alır. Banka kredilerinden yararlanmak için pek çok fırsatı değerlendirebilme imkanınız bulunur. Fakat bankalardan kredi almak sanıldığı kadar da kolay değildir.
Bankalar müşterilerine kredi imkanı sunabilmek için bir takım özel şartlar sunar. Bankaların sunmuş olduğu kredi şartlarından biri de ipotekli kredidir. İpotekli kredi bankaların belli bir teminat karşılığında vereceği kredi olarak tanımlanabilir. İpotekli krediler genel olarak yüksek miktardaki krediler için söz konusudur.
İpotekli Bireysel Krediler
İpotekli bireysel ihtiyaç kredilerinden yararlanmak isteyen kişiler gerçek kişiler olarak adlandırılır. Bu krediler ile mesken sahibi olunur. Yani kişilere bu krediler aracılığı ile taşınmaz olan iş yeri olarak verilir.
İpotekli ihtiyaç kredisi ile iş yeri ya da depo olarak kayıt olmuş meskenler için geçerlidir. Bu krediler en fazla 48 ay üzerinden değerlendirildiğinde ipotekli bireysel kredi adı altında hizmet verir. İpotekli bireysel krediler kullanılırken eğer bu krediler eğitim ya da ev gibi daha masraflı durumlar için kullanılıyor ise 120 aya kadar uzatılabilme imkanı da vardır.
İpotekli Kredi Nasıl Alınır?
İpotekli kredi alabilmek için öncelikli olarak banka kredilerine başvuruda bulunmanız ve bu başvuruların onaylanması gerekir. Kredi başvurusu onayınız gerçekleştiğinde almak istediğiniz kredi ile ilgili sizlere gerekli bilgi verilir.
Krediyi kullanacağınız duruma göre bankalar görüşmelerinde ekspertiz gönderir. Alacağınız meskende tapu işlemleri gerçekleşmediğinden dolayı tapu ödemeleri de söz konusu olmaz. Fakat ekspertiz masraflarını karşılamaz gerekir.
İpotekli olarak konut kredisi kullandığınız zamanlarda kullanılan banka sigortası muamele vergilerinden muaf olma durumunuz vardır. Çektiğiniz kredi tutarının %5’inden muaf olma imkanınız vardır. İpotekli ihtiyaç kredilerinin faiz oranları farklı şekilde düzenlenir.