Hamilelikte Oruç Tutmanın Anne Adayına Ve Bebeğe Etkileri

Hamilelikte Oruç Tutmanın Anne Adayına Ve Bebeğe Etkileri
Oruç tutmak kişilerin ibadetlerinin ve dinsel inançlarının bir simgesidir. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç ile ilgili pek çok bilgi sunulmakta ve kişilerin faydalanması sağlanmaktadır. Oruç ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de gebelik sürecinde olan kişilerin oruç tutup tutmaması ile ilgilidir. Bu durumda dini olarak çeşitli hadisler bulunsa da tıp dünyasında da yaygın görüş hamilelerin oruç tutmaması gerektiği yönündedir.
Hamileler Neden Oruç Tutmamalıdır?
Anne karnında bebeğin gelişim sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlaması için annenin besin alımına özen göstermesi ve bu düzene uyması gerekir. Özellikle Ramazan ayının yaz ayına geldiği düşünüldüğünde günlerin çok daha uzun olması gebe kadınları daha çok riske sokmaktadır. Özellikle bu süreç içerisinde su tüketilmemesi bebek açısından çok ciddi sorunlar yaratabilmektedir.
Kan Şekerinde Düşme Sorunu
Gebelikte aş erme ya da daha fazla acıkma gibi şikayetler her zaman görülmese de büyük olasılık ile görülen durumların başında gelir. Bu durumda annenin oruç nedeni ile besin alımı yapmaması kan şekerinde düşmeye sebep olmakta ve anne ve bebeği risk altında bırakmaktadır. Açlık nedeni ile tansiyonda da ciddi değişmeler meydana gelebilir. Anne adayları oruç tutsa bile tüm gün aç kalıp bir anda yemek yediklerinde çok daha fazla kalori tüketmesi bebek için zararlıdır.