Sağlık

Hamilelikte Karın Ağrısı Ve İshal Olur Mu

Hamilelikte Karın Ağrısı Ve İshal Olur Mu?
Hamilelik dönemi sağlık açısından bir annenin en hassas olduğu dönemler arasında yer almaktadır. Hamilelikte anne adayı sıklıkla baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve bel ağrısı gibi rahatsızlıkları ile sık sık karşılaşmaktadır. Bebeğin anne karnında bulunması ve bağırsak ile mide sistemine uygulamış olduğu baskıdan kaynaklı olarak annenin karnının ağrıdır görülmüştür.
Anne hamileliğin ileriki döneminde sürekli olarak sıvı tüketmek ister. Çünkü alınan katı cisimler nedeniyle karın ağrısı oluşur. Alınan çok sayıda sıvı nedeniyle annede ishal durumunun gözlenmesi oldukça normaldir. Hakeza anne şayet kuru kayısı, şeftali, kızartma gibi besinlerden kaynaklı olarak ishal olmuş da olabilir. Bazı durumlarda bağırsak enfeksiyonları da hamilelikte karın ağısı ve ishale neden olabilmektedir.
Hamilelikte Karın Ağrısı Ve İshal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Hamilelikte anne doğal olarak bir takım sağlık problemleri yaşayabilir. Anne bu dönemde oluşan karın ağrıları ve ishal durumu kısa süreli ise ciddi bir problem olmayabilir. Bu karın ağrıları muhtemelen alınan gıdaların ağır olmasından kaynaklı oluşmaktadır. Bu nedenle daha hafif besinler tüketilmelidir. İshali engellemek amacıyla ise bol bol sıvı tüketmeli ve ishal yapıcı besinlerden uzak durulmalıdır. Ancak karın ağrısı ve ishal durumu süreklik arz etmesi halinde konu uzman doktora bildirilmelidir.
Uzman doktorun yapacağın tetkik ve tedaviler sonrasında bebek ve anne sağlığı araştırılır. Bu dönemde uzman doktorun bildireceği tedavi yöntemine harfiyen uyulmalıdır. Beklenmeyen bir sağlık probleminden uzman hekim acilen bilgilendirilmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu