Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi
Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi
Gerekli Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
1 paket sade petibör bisküvi
2 paket vanilya
Yarım su bardağı nişasta
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
1 su bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için)
1 poşet kakaolu krem şanti
Çikolatalı Bisküvi Pastanın Yapılışı
İlk önce tencereye yumurtanın sarılarını ve şekeri bir araya alıp iyice çırpılır. Daha sonra un, süt, nişasta ve kakaosu da eklenip tekrardan çırpılıp ocağın altı yakılır. Puding kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edilir. Puding kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 3 dakika kadar daha ocakta tutup altı kapatılır ve bir kenara pişirilen puding koyulur. Sıcak durumdayken 2 paket vanilya ve çikolata ekleyip çikolata eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Daha sonra üzerinin hava almasını engellemek için çok sıkı bir şekilde streç film örtüp, yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakılır.
Sonra 25 cm uzunluğundaki bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayıp içerisine yan yana gelecek şekilde 4 sıra teker teker bisküviler dizilir. Bisküvilerin üzerine 4 yemek kaşığı dolu şekilde pişirilen pudingden dökülüp etrafına iyice yaydırılır. Tekrardan 4 kat bisküvi dizip yine 4 kaşık puding kek kalıbının içi dolana kadar aynı işlem tekrarlanır. Pasta öylece buzdolabına kaldırılıp en az 3 saat dinlendirilir. Buzdolabından alınan pasta uzun bir servis tabağına ters çevrilip üzerindeki streç film kaldırılır ve kakaolu krem şanti ile pastanın üzeri iyice sıvanır.