Ciğer Sote Tarifi
Ciğer Sote Tarifi
Kullanılacak Malzemeler:
Bir bardak sıcak su
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet çarliston biber
Yarım kilo dana ciğeri
Kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Bir tatlı kaşığı kadar domates salçası
Sıvı yağ
Ciğer Sotenin Yapılışı:
Ciğer sote için ilk olarak ciğerin zarı temizlenir. Sonra da ciğer kuşbaşı olarak doğranır. Kanı gidene kadar iyice yıkanır, dilerseniz de pişirene kadar suda bekletebilirsiniz. Daha sonra soğanlar sotelik olarak doğranır. Bundan sonra kırmızı ve yeşil biberlerin tohumları alınarak doğranır. Bir kaç dakika bu şekilde kavurma işlemi yapılır. Sonra domateslerin de kabukları soyularak küp küp doğranır. Tava olarak saç tava varsa onu kullanabilirsiniz. Yoksa normal tavada da olur. Sıvı yağ tavaya konur. Sonra soğanlar atılıp, güzelce kavurmaya başlanır. Soğanlar biraz renk değiştirince biberler atılarak tekrar kavurmaya devam edilir. Biberler de iyice yumuşadıktan sonra, iyice yıkayıp kurutulan ciğerler de tavaya atılır.
Ciğerler de kavrulduktan sonra domatesler ve salça eklenir ve en son da tuz ve baharatları ilave edip, yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilir. Baharatları kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Yaz mevsiminde yaparken salça katmasanız da olur. Ancak kış mevsiminde domateslerin rengi soluk olduğu için salça kullanmak daha iyi olur. Yaptığınız ciğer sotenin üzerine incecik kıyılan maydanozları serpiştirip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.