Erken teşhis edilmediğinde ve tedavi yöntemleri uygulanmadığında birçok fiziksel sağlık sorununa yol açan Behçet Hastalığı ilerlemesi durumunda ölümlere bile sebebiyet vermektedir. Bilindiği üzere Behçet Hastalığı bazı kan damarlarının tıkanmasıyla ortaya çıkmakla birlikte hastalığın sebebi tam olarak bilinmemektedir. Genellikle orta yaşlı erkeklerde görülen hastalığın dünya üzerinde en çok görüldüğü ülkelerden bir tanesi de Türkiye. Bu hastalık teknik olarak bir damar iltihabıdır. Bu neden dolayı hastalık ile ilgili tanılar genellikle damar iltihabının olduğu bölgede kendini belli eder. Behçet Hastalığı’nın belirtileri arasında genital bölgede, ağızda ve deride sürekli tekrar eden yaralar, vücut eklemlerinde ve gözlerde yaşanılan tutulmalar gibi durumlar yer alır. Eğer siz de bu belirtilerinden birini ya da birkaçını yaşıyorsanız mutlaka bu konunun uzmanı olan bir doktor ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Peki günümüzün en çok görülen hastalıklarından bir tanesi olan Behçet Hastalığı’na ne iyi gelir.
Behçet Hastalığı’na Ne İyi Gelir?
Yeterli ve Düzenli Beslenme
İlk olarak en başta yapılması gereken şeylerden bir tanesi düzenli beslenme. Behçet Hastalığı bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğu için kişinin yediği yemeklere dikkat etmesi gerekir. İyi bir beslenme kişinin bağışıklık sistemini güçlendireceği için hastalığın yan etkilerini bu şekilde azaltmak mümkün olabilir.
Düzenli Olarak Sağlık Kontrolü
Kişi bu hastalığa yakalanmamış olsa bile düzenli olarak sağlık kontrolü yaptırmakta yarar vardır. Uzman doktorların da dediği gibi erken teşhis bu konularda hayati önem taşıyan bir konudr. Bu hastalığa yakalanmış olan kişilerin de düzenli olarak doktorları ile görüşmeleri ve önerilen tedavi yöntemlerini uygulamaları gereklidir.
Hastalığınız İle Psikolojik Arkadaşlık Kurun
Hastalığın teşhisinin konulmasının ardından kesinlikle karamsarlığa düşmemek gerekir. Onu bir arkadaşınız olarak görün. Eğer aranız iyi olursa size karşı olan tutumu da o denli iyi olacaktır. Psikolojik olarak kendinizi karamsarlığa sürüklemenizin sizin pek fazla yararı olmayacaktır. O yüzden hastalığınız ile barışık olun. Hastalığın tedavi süresi boyunca stres yapmak hastalığın etkilerinin artmasına sebep olabilir. Bu yüzden olabildiğince stresten uzak durmaya özen gösterin.
Fiziksel Olarak Kendinize İyi Bakın
Behçet hastalığının yaralanma ve eklenme ağrıları gibi belirtilerinin görülmesi durumunda kesinlikle dinlenin. Bu belirtiler ile karşılaştığınız da hafif egzersizler yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu tarz egzersizler böyle durumlarda sizin rahatlamanızı sağlayacağı için kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
Alternatif Yöntemler
Bilindiği üzere şu anda bilim insanlarının çok büyük uğraşlarına rağmen henüz Behçet Hastalığı’nın kesin bir tedavisi yok. O yüzden insanlar bu hastalığın belirtilerini en aza indirmek amacıyla bazı yöntemlere başvurmaktadır. Özellikle şifalı bitkiler bu konuda hastalara oldukça yararlı olabilmektedir. Bu şifalı bitkilerden bazıları; çörek otu, demir hindi, ravent kökü, kurt pençesi, oğul otu, mercan köşk, keçi boynuzu pekmezi gibi bitkilerdir. Bu bitkiler hastalığınızın etkilerini en aza indirmede etkili olabilmektedir. Ancak bu bitkileri denemeden önce alerjinizin olmadığını öğrenmek amacı ile hastanelerde kolaylıkla yaptırabileceğiniz alerji testlerinden yaptırmanızı tavsiye ederiz. Eğer kullanmanızda herhangi bir sakınca yoksa bu şifalı bitkileri kullanmanızı öneriyoruz. Bu bitkiler ile ilgili en iyi etki alabileceğiniz eylem kişniş kürü hazırlamak olacaktır. Bu hastalığın tedavisi ile ilgili tavsiye edilen kişniş kürlerini uygulayarak Behçet Hastalığı’nın belirtilerini en aza indirebilirsiniz.