Bağırsak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
Bağırsakta Ağrı
Bağırsak ağrıları ciddiye alınmalı ve doktora başvurulmalıdır. Çünkü bağırsaklar mikrop ve bakterilerin çoğalmasına elverişli ortamlardır ve her türlü hastalığa sebep olabilecek bakteriler buradan tüm vücuda yayılabilir. Bağırsak ağrısı, bağırsakta meydana gelen bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıkların ortaya çıkış nedeni mikroplardır ve mikropların sayesinde meydana gelen iltihap oluşumudur. Bu iltihap oluşumu sonucunda bağırsak temel işlevlerini yerine getiremez hale gelir ve hazımsızlık problemleri ortaya çıkmış olur.
Bağırsağın görevini yerine getirememesi büyük bir problemdir. Çünkü bağırsaklar besinlerden faydalı minerallerin emilmesini sağlar. Bağırsaklar düzgün çalışmadığında ise yeterli derecede vitamin alamaz hale geliriz ve bu durum kilo kaybına, kansızlığa, yorgunluğa ve halsizliğe neden olur. Bağırsak ağrıları pek çok farklı hastalığın göstergesi olabilir. Apandisit bunların başında gelmektedir. Ayrıca bağırsak iltihaplanması ve dizanteri de yine ağrılara sebep olmaktadır. Bunlara ek olarak bağırsak düğümlenmesi durumunda, bağırsakta tıkanmalar meydana geldiğinde, aşırı miktarda gaz biriktiğinde, ishal ve kabızlık gibi durumlarda, bağırsak içi zarın iltihaplanmasında ve hemoroit sorunlarında bağırsak ve çevresindeki bölgelerde ağrılar meydana gelebilir.
Bağırsak ağrılarının şiddeti ne olursa olsun kesinlikle ihmal edilmemelidir. Bağırsakların herhangi bir sıkıntılı durumunda bundan tüm vücut etkilenmektedir. Bu nedenle hemen uzman bir doktora başvurulmalıdır. Bağırsaklarda yayılan bir tümörlü hücre zamanla akciğerlere kadar çıkabilir ve vücudu sarabilir. Yeme içme alışkanlıklarına oldukça dikkat edilmelidir. Bağırsaklarla ilgili herhangi bir sorunun nedeni yediğimiz şeyler olabilir. Çünkü bağırsakların tüm işi yediğimiz besinlerledir ve bu nedenle bayat yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
Bağırsak Ağrılarının Tedavi Süreci
Bağırsak ağrılarına son verebilmek için öncelikle ağrıların kaynağı bulunmalıdır. Bağırsak ağrısına sebep olan hastalığın ne olduğu bulunursa o hastalığa uygun tedavi başlatılır. Bağırsak bölgesine sıcak su torbası ile kompres yapmak halk arasında genel bir uygulamadır. Ancak bunun yerine soğuk uygulamak her daim çok daha etkili olacaktır.
Bağırsak ağrıları devam ederken sıcak içecekler tüketmek iyi gelebilir. Ağrı kesici kullanımından ise kaçınmak gereklidir. Çünkü ağrılar ne kadar bastırılırsa teşhisin yapımı o denli geçe kalacaktır. Ağrının olduğu bölgenin tam yeri ile ağrının şiddeti, teşhis aşamasında önemlidir.
Bağırsak ağrılarına karşı bitkisel yöntemler ile de karşı koyulabilir. Örneğin en başta yediklerinize dikkat ederek, önem derecesi nispeten düşük hastalıkları önlemek mümkündür. Ağır yemeklerden kaçınılması bu noktada önem kazanmaktadır.
Bağırsak ağrısı olduğunda bamya tüketimi faydalı olur. Bağırsakları yumuşatır. Elma ise bağırsakların çalışmasını düzenlemektedir. Ağrılar olsun ya da olmasın elma tüketimi önemlidir. Semizotu tüketimi de bağırsakların çalışmasına faydalı olmaktadır. Bunların yanı sıra melisa oğul otunu çay olarak tüketmek ve keten tohumu tüketimi de bağırsaklara iyi gelmektedir. Keten tohumunu balla karıştırarak tüketmenizde fayda vardır. Suyla karışımı da bağırsaklara iyi gelebilir. Bağırsakların çalışma düzenini ayarlar.