Anne Sütü Sağılmış Halde Nasıl Saklanmalıdır

Anne Sütü Sağılmış Halde Nasıl Saklanmalıdır?
Bebeğin sağlıklı büyümesi için anne sütü alması şarttır. Bebekler annelerinin memelerini emerek süt alırlar. Fakat çalışan anneler bebeklerini her an için emzirme imkanı bulamazlar. Çalışan anneler ise sütlerini sağarak saklarlar ve onlar yokken bebeklerine sütleri verilir. Anne sütü elde etmek için göğsü sağmak gerekir.
Çok kıymetli olan anne sütünü sağmak ve bir damlasını bile boşa götürmemek gerekir. Özenle sağılan anne sütünü özel saklama poşetlerinde veya kavanozlarında saklayabilirsiniz. Sütünüzü sağarak poşetleyip buzluğa koyabilir ve ısıtıp bebeğinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.
Anne Sütü Nasıl Saklanır?
Oda sıcaklığında = (19-26 derecede) = 3 saat
Buzdolabında = (<4 derecede) = 3 gün Derin Dondurucuda = (-18 derecede) = 3 ay süreyle saklayabilirsiniz.Derin Dondurucuda Anne Sütü Sağılmış Halde Nasıl Saklanmalıdır?Sterilize olmuş, kapağı iyi kapanan, sert plastik ya da cam kaplarda saklayabilirsiniz. Sütünüzü koyduğunuz kabın üzerine sağmış olduğunuz saati ve tarihi yazmalısınız. Önce sağılmış sütü daha önce tüketmeniz gerekir. BPA ve BPS içermeyen, anne sütü saklamak için özel tasarlanmış olan süt saklama poşetleri veya kaplarını güvenle kullanabilirsiniz.Anne Sütünü Saklamak İçin Ufak İp UçlarıSüt poşeti veya kapları ağzına kadar doldurulmamalı çünkü süt donunca genleşir, en azından 2,5 cm. boşluk bırakmak gerekir. Saklama kabının veya poşetinin üzerine sütü sağmış olduğunuz tarihi yazın, eğer bebeğiniz kreşe gidiyorsa kabın üzerine mutlaka bebeğinizin adını yazın. Sütü iş yerinde sağıyorsanız ve ortak bir buzdolabı varsa poşetin üzerine mutlaka kendi adınızı yazın. Donmuş sütü en güvenli saklayacağınız yer dondurucunun orta bölümüdür. Çünkü sıcaklığın değişmediği ve stabil olduğu yer burasıdır.