Sağlık

35 Yaşından Sonra Hamilelik Ve Riskler

35 Yaşından Sonra Hamilelik Ve Riskler
Gebelik bir bayanın menarşından başlayarak menepoza girmesine kadar gerçekleşebilecek bir olaydır. Ancak küçük yaşlar özellikle 25’in altındaki yaşlar için gebeliğin tehlikeli olabileceği doktorlar tarafından açıklanmıştır. Bir bayan gelişimini 25 yaşında tamamlar. Bu sebeple gebelik için bayanlarda 25 yaş ideal bir yaştır. Bunun nedeni gebelik boyunca annenin hormonlarından biyolojisine, fizyolojisinden psikolojisine kadar bir yönden değişim göstermesidir.
Biyolojik açıdan bakıldığında anne karnında büyüyen bebeğin gelişimi doğrultusunda annede bundan etkilenir ve eğer yaşı gebelik için uygun ise bazı tehlikeleri atlatmış olur. Ancak özellikle 20 yaş altındaki çocuk gelinlerde biyolojik açıdan anne adına gerçekleşebilecek tehlikelerin varlığı söz konusudur. Bazı gebelikler bu nedenle ölümle sonuçlanabiliyor.
Gebelik İçin Riskli Yaşlar
Gebelikte her ne kadar küçük yaşlar riskli olsa dahi büyük yaşlarda risk uyandırabilir. Bilhassa 35 yaşından sonra hamilelik ve riskler bu konuyu örneklendirir. 35 yaşından sonraki hamileliklerde anneler bir hayli zorlanırlar. Vücutları ağırlaşır ve bayağı yorgunluk hissetmeleri kaçınılmazdır. Aynı zamanda bebek açısından da bazı riskler bulunur ki buna örnek down sendromu riskidir.
Down sendromu beyin gelişiminde meydana gelen ve anne karnında iken belirtilerini gösteren bir anormal gelişimdir. Down sendromlu bebeklerin kromozom sayıları 47’dir. Halbuki normal gelişim için sayı 46 olmalıdır. 47 kromozom sayısı ile dünyaya gelen bebekler genellikle aynı fizyolojik özellikleri gösterirler. Ancak sendromun derecelerinde değişiklik görüldüğü unutulmamalıdır.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu